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Moustache : la cuisine occitane de Tolosa

Les hasards du développement de la petite politique linguistique du Conseil Régional au SISQA me firent rencontrer Moustache, fameux restaurateur de la ville de Tolosa. Entretien

 

Moustache Installat a MIN de Tolosa, prepausèt un restaurant pendent lo SISQA ; l’ai entrevistat en francés, e dona lo seu avejaire sul tèma de l’emplec de l’occitan, dedins los menús, mai tanben visitèm l’idèa d’una cosina occitana, de la tradicion a la modernitat, del popular a la transmission dels sabers culinaris.

Sembla que lo patrimòni culinari interessa París sonque per installar projectes urbanistics dins la zòna nòrd (francofòna unica), e alara, la cosina occitana es puslèu convidada coma una Mauritaniana es convidada per netejar los apartaments dels borgeses parisencs, en frauda. Nos remembrèm aital los bonhat d’Auvernhe que faguèron la civilizacion de la nuèit e dels bistròts parisencs, e cercarèm a Tolosa la cosina occitana per la presentar als lectors e a las lectriças del ToulouseInfos bilhet Tolosa.

Moustache serà de los que faràn lor possible per la dignitat de bon minjar a Tolosa, donc en Occitània.

L’entretien est en français.

 

Auteur: Jacme Delmas – Blog : http://taban.canalblog.com/, partenaire de Toulouse Infos

La rédactionhttps://www.toulouseinfos.fr
Pierre-Jean Gonzalez, rédacteur en chef de toulouseinfos.fr a collaboré avec de nombreux médias avant de prendre la direction du site toulousain, qui existe depuis 10 ans.

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